Kozia broda:
Składniki:
- Świeży siedzuń sosnowy -kozia broda
- masło do smażenia
- sól i pieprz
Przygotowanie: Zalej wrzątkiem grzyby. Po upływie 3 minut wylej wodę. Umyją grzyby pod bieżącą wodą. Dopraw solą i pierzem. Smaż około 5-7minut na maśle.
Sos z podgrzybków:
Składniki:
250g świeżych podgrzybków lub borowików
2 szalotki
100ml śmietanki 30% lub 36%
sól i pieprz
Przygotowanie:
Grzyby oczyść wilgotną szmatką. Pokrój szalotki w drobną kostkę. Grzyby pokrój w paski ok 1cm. Rozgrzej patelnię i zeszklij cebulę z dodatkiem soli. Dodaj grzyby, dopraw solą i pieprzem. Smaż około 5-7 minut na dużym ogniu. Mieszaj od czasu do czasu. Po upływie 5 minut wlej śmietankę i zredukuj. Gotowe!!! Przepis na grzyby marynowane znajdziesz na Blogu. Smacznego życzę.
Prezentuje się wprost wyśmienicie i też tak smakuje 🙂