Coś z niczego – Grzyby – odcinek 5

Coś z niczego – Grzyby – odcinek 5

https://youtu.be/rXJBs0FxaAs

Kozia broda:

Składniki:

  • Świeży siedzuń sosnowy -kozia broda
  • masło do smażenia
  • sól i pieprz

Przygotowanie: Zalej wrzątkiem grzyby. Po upływie 3 minut wylej wodę. Umyją grzyby pod bieżącą wodą. Dopraw solą i pierzem. Smaż około 5-7minut na maśle.

Sos z podgrzybków:

Składniki:

250g świeżych podgrzybków lub borowików

2 szalotki

100ml śmietanki 30% lub 36%

sól i pieprz

Przygotowanie:

Grzyby oczyść wilgotną szmatką. Pokrój szalotki w drobną kostkę. Grzyby pokrój w paski ok 1cm. Rozgrzej patelnię i zeszklij cebulę z dodatkiem soli. Dodaj grzyby, dopraw solą i pieprzem. Smaż około 5-7 minut na dużym ogniu. Mieszaj od czasu do czasu. Po upływie 5 minut wlej śmietankę i zredukuj. Gotowe!!! Przepis na grzyby marynowane znajdziesz na Blogu. Smacznego życzę.

Jedna odpowiedź do Coś z niczego – Grzyby – odcinek 5

  1. Amela 25 października 2019 at 16:07 #

    Prezentuje się wprost wyśmienicie i też tak smakuje 🙂

Dodaj komentarz